Известие

Collapse
No announcement yet.

каво е полочението с чиповете?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pinko
    Първоначално публикувано от Sraaaaa

иначе глей кво праи малката Алфа с чипа

а с GPS не пробва ли??

Comment

Утре ще повторя и ще видя какво ще покаже GPS-а. Преди чипосването вдигаше точно 200-202 по километраж или 195-198 км/ч по GPS.

Километража на 156 се оказа учудващо точен, но и гумите са по-големи - 195/65/15 вместо 205/60/15 - тоест километража лъже надолу (или по-скоро заради по-голямата обиколка на гумите лъже по-малко нагоре)
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko
        Утре ще повторя и ще видя какво ще покаже GPS-а. Преди чипосването вдигаше точно 200-202 по километраж или 195-198 км/ч по GPS.

Километража на 156 се оказа учудващо точен, но и гумите са по-големи - 195/65/15 вместо 205/60/15 - тоест километража лъже надолу (или по-скоро заради по-голямата обиколка на гумите лъже по-малко нагоре)
        пробвай и сподели, тя 5 скоростна ли е?

Comment

И друг път съм писал, но на 156 е изключително точен километража, мерили сме на поне 4 и показва с около 4 до 6 км разлика. А скоро карахме с един приятел един зад друг и на 156 като показваше 160 при него беше към 190 не казвам на ква кола че......

Comment

Първоначално публикувано от gigi
            И друг път съм писал, но на 156 е изключително точен километража, мерили сме на поне 4 и показва с около 4 до 6 км разлика. А скоро карахме с един приятел един зад друг и на 156 като показваше 160 при него беше към 190 не казвам на ква кола че......
            Кажи че ми е интересно.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

еми ако знаете как работи километража на 156 ще ви е ясно що е точен и дали изобщо бърка (ако колата е с правилните гуми аф корст)
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                Кажи че ми е интересно.
                ГоУф .. ?
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Аз съм с "чип" от Бобо и вече 30 000 и кусур км нямам никакви ядове. Колата харчи извън града с около 0.5л по малко и върви несравнимо по добре
                  И аз съм с "чип" от Бобо и съм много доволен.

Първоначално публикувано от JOVANI_1974
                  Имам 166 2.4 ДЖТ и ме интересува какво и как променя чипа- мощност , вървене , разход, живота на мотора?
                  и другото къде може да ми сложат и колко струва и заслужава ли си???
                  Първите 3 се променят, а живота на мотора - ще ти се обадя като свърши - до преди това информацията нема да е налична. Мощността и вървенето са несравними след "чипосването". Разходът е относителен, но последно го засичах по бордкомпютър на ръщане от Пловдив:

Тези близо 150 км са от района на Новотел Пловдив до нас (живея в Лозенец, близо до Хладилника). Тази средна скорост сме я постигнали така:

Излизане от Пловдив: градско, 40 - 50 км/ч., няколко светофара;

От Пловдив до магистралата: 90 - 100 км/ч.

По магистралата поддържахме 150 км/ч. през почти цялото време, но последните 20 км преди София намалихме на 110 км/ч., защото валеше. Прибавяме и едно спиране за 5 минути без да гасим моторите.

Влизане в София - 80 км/ч. по Цариградското, след това обичайното градско каране.

Лично аз бях приятно изненадан от този разход, защото обикновено на извънградско ми дава около 7.5 л / 100 км (карам бясно), но това тук е магистрала все пак.
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

А да покажеме ли на отиване разхода

Мен ако питате на тоз кораб чипа си е задължителен, и не се сещам за негативи освен за по бързо скапване на съединител, но това също зависи от чипа. Тъй че няма какво да го мислите толкоз

Comment

А да покажеме ли на отиване разхода ...
                      Недей, че ще се отвори една тема ...
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки
                        А да покажеме ли на отиване разхода ...
                        Недей, че ще се отвори една тема ...

абе и без чип 150 коньовите си върват не лошо, ама харчи поне 2/100 повече
                        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Аз сериозно съм се замилсил за чип... само не ми е ясно как ще се отрази това на градския разход при запазване на стила на каране .... колегата по нагоре е писал че и трябват много обороти на колата за да тругва и така нататък....
                          Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
                          Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Първоначално публикувано от p3shku
                            Аз сериозно съм се замилсил за чип... само не ми е ясно как ще се отрази това на градския разход при запазване на стила на каране .... колегата по нагоре е писал че и трябват много обороти на колата за да тругва и така нататък....
                            Никакви обороти не й трябват на колата - това е дизел for God sake! Разходът си е съвсем приличен, не мога да преценя точно колко е паднал, защото направиха "чипа" през февруари и градският разход пада както заради "чипа", така и заради топлото време.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Абе тая 166-ца ще се окаже некъв уникален автомобил. Не знам дали е от чипа, ама...
                              Volvo XC90 D5 '06
                              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

А от задкормилното
                                1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                                2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                                1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment